Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích – Mgr. Radko Pechar
Mgr. Radko Pechar
Disertační práce
Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích
Selective enumeration of probiotic bacteria in food and food supplements
Anotace:
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které při podání v dostatečném množství poskytují hostiteli zdravotní přínos. Představují rychle se vyvíjející segment trhu. Vzhledem ke komerčnímu využití zmiňovaných mikroorganismů vznikl logicky také požadavek pro jejich selektivní kvantitativní kontrolu v probiotických produktech. Podle mezinárodních ISO/IDF norem však v současnosti existují pouze postupy pro …víceAbstract:
Probiotics are defined as live microorganisms which when consumed in adequate amounts, confer a health benefit on the host. They represent a fast developing field. Due to the commercial use of these microorganisms is requirement for their selective quantitative control in probiotic products. According to the international ISO / IDF standards, however, there are currently only a procedures for the selective …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 8. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Igor Šplíchal, externi, Vladimír Kmeť, externi, Milada Plocková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PECHAR, Radko. \textit{Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/fs6i79/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Obecná zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Selektivní stanovení bifidobakterií v potravních doplňcích a mléčných kysaných výrobcích
Tereza Jehličková -
Selektivní stanovení Bifidobacterium bifidum ve funkčních potravinách a stolici
Pavlína Kotasková -
Selektivní stanovení druhů rodu Bifidobacterium v potravinách a potravních doplňcích
Tereza Jehličková -
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika ve výživě seniorů
Pavlína Zemenová -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva