Obsah biogénnych amínov vo vínach vyrobených na Slovensku – Bc. Tereza Grančičová
Bc. Tereza Grančičová
Diplomová práce
Obsah biogénnych amínov vo vínach vyrobených na Slovensku
Obsah biogenních aminů ve vínech vyrobených na Slovensku
Anotace:
Tato práce se jejím obsahem zaměřuje na obsah biogenních aminů v naturálních vínech a ve vínech vyrobených konvenčním způsobem. V teoretické části jsou popsány biogenní aminy jako takové, jaké biogenní aminy známe, jejich vznik, chemická struktura biogenních aminů, jejich účinky a prevence rizik, detoxifikační mechanismus odbourávající biogenní aminy, toxické dávky biogenních aminů a mikroorganismy …víceAbstract:
This thesis focuses on the content of biogenic amines in natural wines and in wines produced by conventional methods. The theoretical part describes types of biogenic amines, their formation, chemical structure, their effects and risk prevention, detoxification mechanism eliminating biogenic amines, toxic doses of biogenic amines and microorganisms that are involved in the formation and formation of …víceAbstract:
Táto práca sa jej obsahom zameriava na obsah biogénnych amínov v naturálnych vínach a vo vínach vyrobených konvenčným spôsobom. V teoretickej časti sú opísané biogénne amíny ako také, aké biogénne amíny poznáme, ich vznik, chemická štruktúra biogénnych amínov, ich účinky a prevencia rizík, detoxifikačný mechanizmus odburávajúci biogénne amíny, toxické dávky biogénnych amínov a mikroorganizmy, ktoré …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Patrik Voda, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
Pavlína Hanáková -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně
Lucie HUMPULOVÁ -
Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína
Jana HANÁKOVÁ -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková