Bc. Tereza Grančičová

Diplomová práce

Obsah biogénnych amínov vo vínach vyrobených na Slovensku

Obsah biogenních aminů ve vínech vyrobených na Slovensku
Anotace:
Tato práce se jejím obsahem zaměřuje na obsah biogenních aminů v naturálních vínech a ve vínech vyrobených konvenčním způsobem. V teoretické části jsou popsány biogenní aminy jako takové, jaké biogenní aminy známe, jejich vznik, chemická struktura biogenních aminů, jejich účinky a prevence rizik, detoxifikační mechanismus odbourávající biogenní aminy, toxické dávky biogenních aminů a mikroorganismy …více
Abstract:
This thesis focuses on the content of biogenic amines in natural wines and in wines produced by conventional methods. The theoretical part describes types of biogenic amines, their formation, chemical structure, their effects and risk prevention, detoxification mechanism eliminating biogenic amines, toxic doses of biogenic amines and microorganisms that are involved in the formation and formation of …více
Abstract:
Táto práca sa jej obsahom zameriava na obsah biogénnych amínov v naturálnych vínach a vo vínach vyrobených konvenčným spôsobom. V teoretickej časti sú opísané biogénne amíny ako také, aké biogénne amíny poznáme, ich vznik, chemická štruktúra biogénnych amínov, ich účinky a prevencia rizík, detoxifikačný mechanizmus odburávajúci biogénne amíny, toxické dávky biogénnych amínov a mikroorganizmy, ktoré …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Patrik Voda, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta