Vliv skladování na obsah karotenoidů v zrnech pšenice s barevným endospermem a aleuronem – Adam Kos
Adam Kos
Bakalářská práce
Vliv skladování na obsah karotenoidů v zrnech pšenice s barevným endospermem a aleuronem
Storage effect on carotenoid content in grains of wheat with colored endosperm and aleuron
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá pšenicí setou (Triticum aestivum) s barevným endospermem a aleuronem, a především jaký vliv má skladování na obsah karotenoidních látek a kvalitu zrna.Teoretická část bakalářské práce obsahuje taxonomické zařazení pšenice, také je zde nastíněna historie od počátku jejího pěstování. Zabývá se jejím využitím v potravinářském průmyslu a způsoby pěstování, morfologií a anatomií …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with wheat (Triticum aestivum) with colored endosperm and aleuron and especially how storaging can affect grain quality and carotenoid content.The theoretical part of the bachelor thesis contains the taxonomic classification of wheat, then the history from the beginning of its cultivation. It deals with its use in the food industry, methods of cultivation, morphology and anatomy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOS, Adam. \textit{Vliv skladování na obsah karotenoidů v zrnech pšenice s barevným endospermem a aleuronem}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/fwx8pd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová -
Vliv hnojení na obsah karotenoidů v pšenicích s barevným zrnem
Adam Kos -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Karotenoidy v pšenicích s netradiční barvou zrna
Marie Míková -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky
Alena HEJDOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva