Bc. Eva SALVETOVÁ

Bakalářská práce

Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC

Possibilities of determination of vitamin D by HPLC
Anotace:
Tato práce je zaměřena na způsob stanovení vitaminu D pomocí HPLC. V první části je popsán mechanismus vzniku tohoto lipofilního vitaminu a jeho fyziologie. Další část zpracovává princip metody HPLC. Třetí část je pak zaměřena na využití této metody při stanovení vitaminu D v konkrétních surovinách či potravinách. Význam vitaminu D spočívá v účasti při vstřebávání vápníku a fosfátu ze střeva a přispívá …více
Abstract:
The aim of this thesis is focused on method of determination of vitamin D by HPLC. In the first part mechanism of origin this liposoluble vitamin and its physiology is described. Next part describes principle of HPLC method. The third part is focused on using this method in determination of vitamin D in raw materials or foods. The importance of vitamin D consists in attendance in absorption of calcium …více
 

Klíčová slova

vitamin D HPLC
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor: 7756

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SALVETOVÁ, Eva. Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin