Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách – Bc. Hana ODSTRČILÍKOVÁ
Bc. Hana ODSTRČILÍKOVÁ
Diplomová práce
Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách
Determine of important food microorganisms on chosen culture mediums
Anotace:
Tato práce popisuje a charakterizuje potravinářsky významné mikroorganizmy. Jsou zde popsány podmínky jejich růstu, morfologie, fyziologické vlastnosti, výskyt, význam a média, která lze použít k jejich kultivaci. Další část se zabývá kultivací vybraných mikroorganizmů významných v potravinářství. Je zde popsán růst daných mikroorganizmů na vybraných kultivačních médiích a zobrazeno jejich fotografické …víceAbstract:
This work was focused on description and characterization impotrant food microorganisms. They were charactered conditions of their growth, morphology, physiology properties, presence in food, impotrance and media, which can be use to their cultivation. Next part was dealed with cultivation chosen important food microorganisms. There was described growth of selected microorganism on choice cultural …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2009
Zveřejnit od: 26. 5. 2009
Identifikátor:
12822
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2009
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ODSTRČILÍKOVÁ, Hana. \textit{Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/fzmp8g/.
Jak správně citovat práci
ODSTRČILÍKOVÁ, Hana. Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách . Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 26. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Vizualizace biofilmu a možnosti využití této techniky pro jeho průkaz a sledování interakcí mezi klinicky významnými mikroorganizmy
Gabriela Stejskalová -
Vliv kultivačních podmínek na tvorbu biofilmu u probiotických mikroorganizmů
Kateřina Peržinová -
Zařazení regionálních potravina a biopotravin do stravování dětí předškolního a školního věku
Ivana Urbanczyková