Úprava a sledování vlastností těst pomocí přídavku hydrokoloidů měřených na farinografu a extenzografu – Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ
Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ
Diplomová práce
Úprava a sledování vlastností těst pomocí přídavku hydrokoloidů měřených na farinografu a extenzografu
Modification and monitoring of properties of doughs with the addition of hydrocolloids measured by farinograph and extensograph
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo sledovat vliv hydrokoloidů (arabská guma a pektin) na reologické vlastnosti pšeničného těsta. V práci bylo popisováno chemické složení mouky a její kvalita, dále vlastnosti hydrokoloidů na pšeničné těsto, reologické vlastnosti pšeničného těsta a způsoby měření reologických vlastností. Vliv hydrokoloidů na pšeničné těsto byl sledován pomocí chemické analýzy. Reologické …víceAbstract:
The aim of this thesis was to monitor the influence of hydrocolloids (gum arabic and pectin) on the rheological properties of wheat flour dough. Chemical properties of flour and quality of flour, properties of hydrocolloids on wheat flour dough, reological properties of wheat flour dough and measurement technique of rheological properties were described in thesis. Influence of hydrocolloids on wheat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14669
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JUŘÍKOVÁ, Kateřina. \textit{Úprava a sledování vlastností těst pomocí přídavku hydrokoloidů měřených na farinografu a extenzografu}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/g2cu7k/.
Jak správně citovat práci
JUŘÍKOVÁ, Kateřina. Úprava a sledování vlastností těst pomocí přídavku hydrokoloidů měřených na farinografu a extenzografu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Baking Quality of Composite Flours
Zhansaya Bolatova