Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv – Bc. Hana Ficová
Bc. Hana Ficová
Diplomová práce
Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv
Ways of Manufacturing Speciality Malts for Production of Special Beers
Anotace:
Diplomová práce se zabývá technologií výroby různých druhů sladů určených pro výrobu speciálních piv. Z vyrobených sladů byly vyrobeny vzorky piv laboratorně v malém množství. Současně byla provedena pokusná výroba většího množství v minipivovaru. U laboratorně vyrobeného piva se stupňovitost vyrobených piv pohybovala v rozmezí 8 až 12 % EPM, obsah hmotnostního alkoholu v rozpětí 1,88 - 3,88 %, skutečného …víceAbstract:
This thesis deals with technology of various kinds of malt intended for the production of specialty beers. From malt were produced small laboratory samples of beers used for future examinations. At the same time were produced larger amount of experimental production in a nanobrewery. Laboratory produced beers had gravity ranged 8 - 12 % original wort, content by weight of alcohol in the range of 1 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ficová, Hana. Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Tereza Chlápková -
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Šárka Ratiborská -
Technologie výroby speciálních sladů určených pro výrobu piva
Iva Rotreklová -
Možnosti výroby speciálních sladů a jejich použití při výrobě potravin
Natalie Valentová -
Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu
Tomáš Vaško -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová -
Technologie výroby a druhy speciálních sladů
Dalibor FILÍPEK -
Druhy piva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
David Urban