Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz – Bc. Jiřina Němčíková
Bc. Jiřina Němčíková
Diplomová práce
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz
Influence of the addition of biologically active substances on selected properties of vegan mayonnaise
Anotace:
Tato práce se zabývá veganskými majonézami a problémy spojenými s jejich přípravou. Praktická část práce se věnuje výrobě modelových vzorků veganských majonéz s použitím dvou biologicky aktivních látek, ibišku a matcha tea. Jsou zde zkoumány vlastnosti těchto vzorků, jak technologické tak senzorické. U vzorků byly provedeny analýzy: obsahu sušiny, pH, stability, texturních i reologických vlastností …víceAbstract:
This paper deals with vegan mayonnaises and the problems associated with their preparation. The practical part of the paper deals with the production of model samples of vegan mayonnaise using two biologically active substances, hibiscus and matcha tea. The properties of these samples, both technological and sensory, are investigated. The samples were analyzed for: dry matter content, pH, stability …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Němčíková, Jiřina. Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Taurin jako biologicky aktivní látka v potravinách a nápojích
Marie Veselá -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová