Bc. Jiřina Němčíková

Diplomová práce

Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz

Influence of the addition of biologically active substances on selected properties of vegan mayonnaise
Anotace:
Tato práce se zabývá veganskými majonézami a problémy spojenými s jejich přípravou. Praktická část práce se věnuje výrobě modelových vzorků veganských majonéz s použitím dvou biologicky aktivních látek, ibišku a matcha tea. Jsou zde zkoumány vlastnosti těchto vzorků, jak technologické tak senzorické. U vzorků byly provedeny analýzy: obsahu sušiny, pH, stability, texturních i reologických vlastností …více
Abstract:
This paper deals with vegan mayonnaises and the problems associated with their preparation. The practical part of the paper deals with the production of model samples of vegan mayonnaise using two biologically active substances, hibiscus and matcha tea. The properties of these samples, both technological and sensory, are investigated. The samples were analyzed for: dry matter content, pH, stability …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Němčíková, Jiřina. Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe