Hodnocení syřitelnosti mléka a jakosti sýřeniny – Ing. Roman Pytel
Ing. Roman Pytel
Disertační práce
Hodnocení syřitelnosti mléka a jakosti sýřeniny
Evaluation of rennet coagulation time and curd quality
Anotace:
Cílem práce bylo najít vztah mezi časem syřitelnosti a sledovanými parametry a nahradit vizuální metodu stanovení času syřitelnosti objektivní metodou. Stejně tak najít objektivní metodu pro hodnocení jakosti sýřeniny. U vzorků tří druhů kaseinových mlék byly stanoveny základní analýzy chemického složení, kvalitativní analýzy, mikrobiologická analýza a stanoven čas syřitelnosti a jakost vzniklé sýřeniny …víceAbstract:
The aim of the work was to find the relation between the rennet coagulation time and the monitored parameters and to replace the visual method of determining the rennet coagulation time with an objective method. Likewise, to find an objective method for evaluating the quality of curd. Basic samples of chemical composition, qualitative analyses, microbiological analysis were determined for samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.