Radka FLASAROVÁ

Bakalářská práce

Vliv délky skladování na obsah biogenních aminů v plísňových sýrech

The effect of storage duration on biogenic amine content in mould cheese
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v sýrech s plísní na povrchu během dvouměsíčního skladování. Sýry s plísní na povrchu byly skladovány v lednici při teplotě 6 {$\pm$} 2 °C. U všech vzorků byla provedena základní chemická analýza. Obsah biogenních aminů ve výše uvedených plísňových sýrech byl stanoven pomocí iontově-výměnné chromatografie s postkolonovou derivatizací …více
Abstract:
The aim of this bachelor work was to investigate the amount of biogenic amines in mouldripened cheeses. There were analysed three commercial brands of mould-ripened cheese that were stored in the refrigerator at 6 {$\pm$} 2 °C. All samples were subjected to basic chemical analysis. The content of biogenic amines samples was determined by using ion-exchange chromatography with post-column ninhydrine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor: 11993

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

FLASAROVÁ, Radka. Vliv délky skladování na obsah biogenních aminů v plísňových sýrech. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma