Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách – Bc. Kristýna Dědová
Bc. Kristýna Dědová
Bakalářská práce
Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách
The occurrence of fungi in food commodities
Anotace:
Cílem této práce bylo zaměřit se na plísně, které jsou častou příčinnou kažení potravin. Z obecného hlediska je popsán pozitivní a negativní význam jejich činnosti. Jednotlivé rody plísní jsou charakterizovány z hlediska výskytu a toxinogenity. Dále je v práci uveden přehled potravin, které jsou nejvíce ohroženy těmito plísněmi.Abstract:
The aim of this study was to focus on fungi, which are often the cause food spoilage. In general terms is describes positive and negative significance of their activities. The various genera of fungi are characterized in terms of occurrence and toxigenity. Further, the study includes a list of foods that are most threatened by these fungi.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
- Vedoucí: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dědová, Kristýna. Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv plísní na výrobu a kažení potravin živočišného původu
Lukáš Rejman -
Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin
Martina Smejkalová -
Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin
Adéla Vernerová -
Plíseň slunečnicová: problematika monosporických izolátů
Nikol KRČOVÁ -
Vliv plazmatu a plazmatem aktivované vody na plíseň Aspergillus niger
Michal Žitný -
Peronospora destructor (plíseň česnekovitých)
Vendula DOSTÁLOVÁ -
Plíseň šedá a její vliv na kvalitu hroznů a vína.
Radka Rozkydalová -
Produkce a charakterizace lektinu MCL z patogenní plísně
Martina Rievajová