Izolace a charakterizace sporotvorných tyčinek z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů – Bc. Kristýna Floriánová
Bc. Kristýna Floriánová
Diplomová práce
Izolace a charakterizace sporotvorných tyčinek z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů
Isolation and Characterization of Spore-forming Rods from Foods Not Supporting the Development of Microorganisms
Anotace:
Cílem této práce bylo identifikovat mikroorganismy izolované ze vzorků lyofilizovaného ovoce a masových pomazánek. U všech sporotvorných tyčinek byla následně provedena jejich charakterizace. Vrámci této práce byly identifikovány grampozitivní tyčinky rodů Bacillus, Cytobacillus, Fictibacillus, Lysinibacillus, Paenibacillus, Priestia či Psychrobacillus. Většina testovaných sporulátů rostla vteplotních …víceAbstract:
The aim of this work was to identify microorganisms isolated from selected food samples. Characterization was subsequently carried out for all the sporocarcinogenic rods. The genera identified in this work were Bacillus, Cytobacillus, Fictibacillus, Lysinibacillus, Paenibacillus, Priestia or Psychrobacillus. Most of the spore-forming bacteria tested grew under temperature conditions of 25-40 °C. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FLORIÁNOVÁ, Kristýna. \textit{Izolace a charakterizace sporotvorných tyčinek z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/ghcotv/.
Jak správně citovat práci
Floriánová, Kristýna. Izolace a charakterizace sporotvorných tyčinek z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.