Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů – Jaromír Šebela
Jaromír Šebela
Bakalářská práce
Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů
Foaming Properties of Aminoacidic Surfactants
Anotace:
Historie tenzidů na bázi aminokyselin, popis několika vybraných tenzidů a standardních metod měření pěnivosti. Vlastní měření pěnivosti řečených tenzidů vč. hodnot, popis me-tod, měření pH a povrchového napětí vodných roztoků tenzidů, zhodnocení výsledkůAbstract:
History of Aminoacidbased surfactants, description of several chosen surfactants and standard methods of foaming measurement. Measurement of foaming properties itself (da-ta included), description of methods, measurement of pH and surface tension of said sur-factants in water solution, discussion of results.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šebela, Jaromír. Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.