Racionální výživa a její význam pro plnohodnotný život člověka – Alena MYNÁŘOVÁ
Alena MYNÁŘOVÁ
Bakalářská práce
Racionální výživa a její význam pro plnohodnotný život člověka
"RATIONAL NUTRITION AND ITS IMPORTANCE FOR A FULL-VALUE HUMAN LIFE" FBVNO
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku racionální výživy a jejího významu pro plnohodnotný život člověka. Zabývá se zásadami racionální výživy, významem jednotlivých živin v potravě. Zaměřuje se na vývoj spotřeby potravin v ČR včetně faktorů ovlivňujících spotřebu potravin. Vymezuje nutriční doporučení pro výživu člověka a možnosti ovlivnění glykémie výživou.Abstract:
The main topic of the bachelor theme is a view of rational nutrition and its importance for a fullvalue human life. In my work I was dealing with principles of rational nutrition, importance of individual nutrients in food. Further, I focused on development of food consumption in the Czech Republic including factors influencing food consumption in general, and then I dealt with the im-pact of nutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 8. 2009
Zveřejnit od: 18. 8. 2009
Identifikátor:
12994
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 9. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MYNÁŘOVÁ, Alena. Racionální výživa a její význam pro plnohodnotný život člověka. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 08. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 18. 8. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv módních redukčních diet a úroveň znalostí racionální výživy na stravování studentek střední zdravotnické školy a studentek zdravotně sociální fakulty JU.
Michala SVOBODOVÁ -
Analýza merchandisingu produktů racionální výživy v maloobchodě
Eva Vaňharová -
Spotřeba potravin - vývojové tendence vybraných druhů potravin
Lucie Havlová -
Spotřeba potravin v historických souvislostech v období let 1918 - 2018
Tomáš Bárta -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin
Kateřina Linhartová -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě vybraných druhů potravin v České republice
Michaela Jarmarová -
Spotřeba potravin jako součást identity Evropanů
Jana Koldová -
Prodej a spotřeba potravin prostřednictvím farmářských trhů
Dominika Vokáčová