Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině – Bc. Marek Pytlík
Bc. Marek Pytlík
Diplomová práce
Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině
Determination of vitamin C in fresh and processed vegetables
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo stanovení a srovnání obsahu vitamínu C ve vybraných druzích čerstvé, sterilované a mražené zeleniny bezprostředně po zpracování a po skladování. Literární přehled pojednává o vitamínu C, hlavně o jeho vlastnostech a způsobech stanovení a dále o způsobech konzervace zeleniny. Pro sledování vlivu mražení a sterilace zeleniny na obsah askorbové kyseliny bylo zakoupeno celkem …víceAbstract:
The objective of this diploma thesis was to determinate and compare amount of vitamin C content in chosen kinds of fresh, frozen and sterilized vegetables. Vitamin C content was determined immediately after processing and storage. Compilation of literature deals with vitamin C, mainly its properties and methods of determination, as well as methods of preserving vegetables. A total of 7 kinds of vegetables …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PYTLÍK, Marek. \textit{Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/gq4e4q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Mrazení vodných roztoků – kvantifikace zvýšení lokální koncentrace
Jan Duda -
Mrazení vodných roztoků Goodových pufrů: minimalizace změny kyselosti
Lukáš Veselý -
Studie změn kyselosti mořské vody vlivem mražení
Radim Štůsek -
Porovnání vlivu rychlosti chlazení a mrazení na kvalitu inseminační dávky hospodářských zvířat
Pavla Pokorná -
Vliv mrazení na enzymatickou aktivitu
Martina Klašková -
Vliv kryoprotektantů při mrazení vodných roztoků na enzymatickou aktivitu
Jitka Procházková -
Reakce látek při mražení vodných roztoků
Filip Crkoň -
Vliv přítomnosti solí při mražení na enzymatickou aktivitu
Jitka Procházková
Název
Vložil
Vloženo
Práva