Matěj Krsek
Bakalářská práce
Vliv výživy na duševní zdraví
Influence of nutrition on a mental health
Anotace:
Po letech 2019-2021, kdy byl celý svět sužován pandemií Covid-19, vzrostla prevalence lidí s mentální poruchou v USA a mnoha evropských státech včetně České republiky na hodnoty přes 20 %. I přes usilovnou práci vědců a lékařů v posledních desetiletích léčba mentálních poruch stále nedosahuje uspokojivých výsledků. Mezi nejúčinnější způsoby léčby spadá psychoterapie a užívání psychofarmak, respektive …víceAbstract:
After the years 2019-2021, when the entire world was plagued by the Covid-19 pandemic, the prevalence of people suffering from any mental disorder in the United States of America and many European countries, including the Czech Republic, increased to values over 20%. The way people eat can affect our mental health through indirect pathways such as increasing inflammation, dysregulating hormone production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Roman Švejstil, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Změny tělesné kompozice vyvolané cílenou silově dynamickou pohybovou aktivitou při saturaci organismu omega 3 mastnými kyselinami.
Jakub PROCHÁZKA -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání
Eliška STROUHALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva