Radek Michelsohn

Bakalářská práce

Syntéza nanočástic oxidu titaničitého pro využití v potravinářství

Synthesis of titanium dioxide nanoparticles for food applications
Anotace:
Tato bakalářská práce nabízí literární přehled problematiky využití nanomateriálů a nanočástic oxidu titaničitého v potravinářství a zpracovává jejich legislativní omezení v rámci Evropské unie. Nanomateriály mají mnohé vlastnosti, které podněcují výzkum jejich potenciálu pro využití v mnoha odvětvích průmyslu. S jejich používáním však také vzrůstají obavy ohledně jejich bezpečnosti a vlivu na lidské …více
Abstract:
This bachelor thesis offers a literature review on the use of nanomaterials and nanoparticles of titanium dioxide in the food industry, and it reviews their legislative limitations within the European Union. Nanomaterials have many properties that have encouraged research into their potential for use in many industrial sectors. However, their use also raises con-cerns about their safety and impact …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Bytešníková, Ph.D.
  • Oponent: Romana Bačová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta