Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování – Bc. Jan Strašák
Bc. Jan Strašák
Diplomová práce
Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování
Quality Changes of Long Shelf Life Foods during One-Year Storage
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledování chemických, mikrobiologických, senzorických a texturních změn vybraných trvanlivých potravin během 12měsíčního skladování při 4 růz-ných teplotách a následné zhodnocení, zda jsou tyto potraviny vhodné jako bojové dávky potravin nebo jako potravinové dávky v krizových situacích. Bylo skladováno 8 různých trvanlivých potravin, u nichž byly předpoklady, že by mohly …víceAbstract:
The aim of the diploma thesis was to monitor chemical, microbiological, sensory and tex-tural changes of selected durable food during 12 months storage at 4 different temperatures and to evaluate whether these foods are suitable as combat food or foodstuffs in crisis situations. There were stored 8 different durable foods that were supposed to withstand undesirable climatic conditions. The food has …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Strašák, Jan. Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace
Daniel Benda -
Katalogizase a srovnání bojových dávek potravin ve vybraných státech
Veronika Richter -
Modifikace okamžitých dávek potravin podle dostupného sortimentu obchodních řetězců
Ivana Dohnalová -
Analýza nákladů na zajištění stravování obyvatelstva a složek IZS v krizových situacích při využití komponent bojové dávky potravin
Kateřina BLÜMELOVÁ -
Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech.
Lucie NOVÁKOVÁ -
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Vývoj obsahu vybraných biologicky aktivních látek v potravinách v průběhu skladování
Tomáš Šopík -
Bojové dávky potravin v mimoevropských zemích
Lukáš Zahradníček