Bc. Charlotte Vlková

Diplomová práce

Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin

The production of macerate and liqueur beverages
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá výrobou macerátů a likérů z ovocných surovin. Maceráty byly vyrobeny z josty, rakytníku, ostružin a trnek. Likéry byly vyrobeny z angreštu, lesních a zahradních jahod, meruněk, červeného rybízu a višní. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou vybraných ovocných druhů, definicí likérů a macerátů a samotného technologického popisu jejich výroby. U všech výrobků …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on production of maceration and liqueur beverages made from fruit. Macerates were prepared from jostaberry, blackberries and blackthorn. Liqueurs were prepared from gooseberries, forest and garden strawberries, apricots, red currant and cherries. Theoretical part of thesis is focused on characterization of these chosen fruit species, definition of liqueurs and macerated …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Oponent: Patrik Burg, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta