Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů – Monika Wildungová
Monika Wildungová
Bakalářská práce
Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů
The effect of raw material on properties of yoghurt
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo posoudit, jaký vliv má přídavek sušených mléčných komponent na vlastnost jogurtu. Modelové vzorky byly standardizovány na 14 % a 15 % sušiny, pomocí sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a kaseinátu sodného. U vzorku byl pozoro-ván průběh poklesu pH během fermentace a texturní vlastnosti gelu. Nejpomalejší pokles pH během inkubace vzorku s obsahem sušiny 14 % měl …víceAbstract:
The aim of the Bachelor thesis was to assess the impact of the addition of dried milk com-ponents on the yogurt property. Model samples were standardised to 14% and 15% dry mat-ter, using skimmed milk powder, whey powder and sodium caseinate. The sample was ob-served for a decrease in pH during fermentation and the textured properties of the gel. The slowest pH decrease during incubation of the sample …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Wildungová, Monika. Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Dotační politika v mléčném sektoru - Program školní mléko
Eva Rychlíková -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem
Kristýna Vinklárková