Bc. Ondřej Tureček

Diplomová práce

Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín

Influence of sulfur dioxide content on oxidation of white wines
Anotace:
Tématem této diplomové práce bylo sledování vlivu obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín. Teoretická část práce popisuje chemické složení a technologické postupy používané při výrobě bílých vín. V praktické části bylo analyzováno 8 vzorků, s rozdílným obsahem celkového oxidu siřičitého, u kterých byl sledován v průběhu skladování obsah volného oxidu siřičitého jodometricky. Antioxidační aktivita …více
Abstract:
The subject of this thesis was the influence of sulphur dioxide content on the oxidation of white wines. The theoretical part of the thesis describes the chemical composition and technological procedures used in the production of white wines. In the practical part, 8 samples with different total sulphur dioxide contents were analysed and the free sulphur dioxide content was monitored iodometrically …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Tureček, Ondřej. Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe