Bc. Barbora Řezníčková

Diplomová práce

Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury

Possibility of decreasing of biogenic amines content during cheese ripening by use of protective cultures
Anotace:
Cílem práce bylo sledovat současný vliv dekarboxyláza-pozitivního kmene Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 a degradujících kmenů mikroorganismů na obsah biogenních aminů v modelových vzorcích přírodních sýrů v průběhu 84 dní zrání. Ke zkoumání degradace biogenních aminů byl zvolen kmen Lactobacillus casei CCDM 422, Lactobacillus plantarum CCDM 187, Lactobacillus plantarum CCDM 198 a Lactobacillus …více
Abstract:
The aim of the study was to observe the current effect of decarboxylase-positive strain Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 and degrading strains of microorganisms to content of biogenic amines in model samples during 84 days ripening. The strain Lactobacillus casei CCDM 422, Lactobacillus plantarum CCDM 187, Lactobacillus plantarum CCDM 198 and Lactobacillus casei CCDM 198 was chosen to examine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Řezníčková, Barbora. Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe