Daniel Smetana

Bakalářská práce

Identifikace pšenice seté a špaldy DNA markery

Identification of common wheat and spelt by DNA markers
Anotace:
Pšenice špalda se v poslední době stává stále oblíbenější a žádanější vzhledem k lepšímu nutričnímu složení potravin ze špaldy oproti klasickým potravinám z pšenice seté. Obě tyto rostliny jsou jedny ze základních obilovin, pěstují se po celém světě a využívají se především v potravinářství a krmivářství. Vzhledem k častému falšování špaldových produktů prostřednictvím příměsí z pšenice seté roste …více
Abstract:
Spelt has recently become more popular and desirable due to the better nutritional composition of foods containing spelt, compared to traditional foods from common wheat. Both of these plants are some of the basic cereals, they are grown all over the world and are mainly used in the food and feed industries. Due to the frequent adulteration of spelt products through the use of common wheat admixtures …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Vyhnánek, Ph.D.
  • Oponent: Zdeněk Nesvadba, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Molekulární biologie a biotechnologie