Šárka Janečková

Bakalářská práce

Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování

Offer of food for celiacs and their use in everyday eating
Anotace:
Práce je zaměřena na problematiku bezlepkového stravování celiaků. Předmětem rešerše bylo seznámení se s diagnózou celiakie, analýza aktuálního sortimentu bezlepkových potravin na trhu a jejich rozdělení do skupin dle potravinové vertikály. Cílem bylo pře-devším seznámení čtenářů s novými bezlepkovými výrobky, možnostmi jejich kombino-vání s přirozeně bezlepkovými potravinami a následném praktickém …více
Abstract:
Thesis is focused on the issue of gluten-free eating of celiacs. Subject of the research was getting acquainted with the diagnosis of celiac disease, analysis of the current range of gluten-free foods on the market and dividing them into groups according to food ver-tical. The main goal was to acquaint the reader with new gluten-free products, the possi-bilities of their combination with naturally …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin