Rozdíly ve složení střevní mikrobioty lidí s konvenční, vegetariánskou a veganskou dietou – Eva Mráčková
Eva Mráčková
Bakalářská práce
Rozdíly ve složení střevní mikrobioty lidí s konvenční, vegetariánskou a veganskou dietou
Differences in the gut microbiota in human with conventional, vegetarian and vegan diet
Anotace:
Již mnoho let je věnována pozornost složení střevní mikrobioty v závislosti na stravování. Je prokázán rozdíl ve složení střevních mikroorganismů u jednotlivých etnických skupin, což je přisuzováno právě rozdílům ve skladbě potravy. Jedná se především o konzumaci mléčných výrobků, čerstvé zeleniny, ovoce a způsobu úpravy pokrmů. Významný je zejména obsah vlákniny, která je řazena do prebiotik, jedná …víceAbstract:
For many years the attention is paid to the composition of the intestinal microbiota in relation to meals. There is the evidence of the difference in the composition of intestinal microorganisms in each ethnical groups based on the differences in composition of the food. This fact is based especially on the consumption of dairy products, fresh vegetables, fruits and a methods of cooking. High importance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Věra Bunešová, Ph.D.
- Oponent: Martina Geigerová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MRÁČKOVÁ, Eva. \textit{Rozdíly ve složení střevní mikrobioty lidí s konvenční, vegetariánskou a veganskou dietou}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/hf4i1o/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj střevní mikroflóry v průběhu života hospodářských zvířat
Petra Vídeňská -
Střevní mikrobiom ve vztahu k heterogenitě kolorektálního karcinomu
Martina Hrivňáková -
Escherichia coli ve střevní mikroflóře
Lenka Geržová -
Studium střevní mikroflory tradičními a molekulárními technikami
Tereza Frostová -
Identifikace a kvantifikace vybraných skupin bakterií v medu s různým geografickým původem
Karolína Konopásková -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Reconstructing diet of Celtic in Moravia (Rousinov & Kralice na Hane, 400-150 BCE): Dental Microwear
Gabriela Joanna Sečkářová -
Stopové prvky u jednostranně založených diet
Pavlína Kosečková
Název
Vložil
Vloženo
Práva