Reologické vlastnosti tavených syrov – Bc. Michaela Kardošová
Bc. Michaela Kardošová
Diplomová práce
Reologické vlastnosti tavených syrov
Reologické vlastnosti tavených sýrů
Anotace:
Diplomová práce se zabývá reologickými vlastnostmi tavených sýrů. Je zaměřena na charakteristiku taveného sýru, jeho složení a technologii výroby. Dále se věnuje vybraným fyzikálním vlastnostem potravin včetně jejich stanovení. Na experimentální analýzu byly použity komerčně dostupné vzorky tavených sýrů (Lacrum, Madeta, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino). U vzorků tavených …víceAbstract:
This diploma thesis deals with rheological properties of processed cheeses. It focuses on the characteristics of processed cheese, its composition and technology of production. It also deals with selected physical properties of food, including their determination. Commercially available samples of processed cheeses (Lacrum, Madetka, Mayor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino) were …víceAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá reologickými vlastnosťami tavených syrov. Je zameraná na charakteristiku taveného syra, jeho zloženie a technológiu výroby. Ďalej sa venuje vybraným fyzikálnym vlastnostiam potravín vrátane ich stanovovania. Na experimentálnu analýzu boli použité komerčne dostupné vzorky tavených syrov (Lacrum, Madetka, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
- Oponent: Lucie Polcarová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Reologické vlastnosti binárních směsí rostlinný olej - nízkomolekulární organogelátor
Klára Hudecová -
Reologické chování suspenzí v elektrickém poli
Václav VALTR -
Reologické kluzné spáry s vlivem teplot
Martina Janulíková -
Mechanické chování semen olejnin pod tlakovým zatížením
Monika Divišová -
Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů.
Karla Bezděková -
Stanovení meze toku nenewtonských viskoplastických kapalin
Adam Trocha