Bc. Markéta SEBJÁNOVÁ

Diplomová práce

Kulinární dědictví v česko-německém pohraničí na Karlovarsku

Culinary heritage in the Czech-German border area next to Karlovy Vary
Anotace:
Diplomová práce pojednává o původní a současné kuchyni u obyvatel, jež žili ve 20. století v česko-německém pohraničí na Karlovarsku. Cílem práce bylo zmapovat stručnou historii území a zaměřit se především na zpracování potravin, na komparaci dvou národních kuchyní napříč časem. Autorka provedla také sběr receptů původních obyvatel i nově příchozích po roce 1945 (čeští Rumuni, Slováci) a následnou …více
Abstract:
The thesis deals with the original and contemporary cuisine of the inhabitants who lived in the Czech-German border region in the 20th century in the Karlovy Vary area. The aim of the thesis was to provide a concise historical overview of the region while focusing on food processing, comparing two national cuisines across time. Additionally, the author gathered recipes from both original inhabitants …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Doc. PaedDr. Naděžda Morávková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SEBJÁNOVÁ, Markéta. Kulinární dědictví v česko-německém pohraničí na Karlovarsku. Plzeň, 2024. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Fakulta pedagogická

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství dějepisu pro střední školy / Učitelství dějepisu pro SŠ (maior) - Učitelství hudební výchovy pro SŠ (minor)