Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra – Bc. Anna Vincová
Bc. Anna Vincová
Diplomová práce
Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra
The effect of two-stage water addition on the viscoelastic and tribological properties of processed cheese
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda dvoustupňový přídavek body během výroby tavených sýrů má vliv na jejich viskoelastické a tribologické vlastnosti. V praktické části studie byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrů o obsahu sušiny 45 % (hm/hm) a obsahu tuku v sušině 50 % (hm/hm). Voda potřebná na výrobu byla rozdělena na 2 díly, kdy první díl vody byl přidán na začátku tavicího procesu …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to determine whether the two-stage addition of water during the production of processed cheeses has an effects on their viscoelastic and tribological properties. In the practical part of the study, model samples of processed cheeses with a dry matter content of 45 % (w/w) and a fat content in dry matter of 50 % (w/w) were produced. The water needed for production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VINCOVÁ, Anna. \textit{Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/hl2gwp/.
Jak správně citovat práci
Vincová, Anna. Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Vliv doby skladování na vlastnosti UHT mléka
Martin Vácha -
Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy
Gabriela Přívarová -
Reologické vlastnosti žloutků slepičích vajec v průběhu skladování
Lucie Pavková -
Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky
Aneta Lyčková -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku
Lucie Ďoubalová