Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu – Jana Fořtová
Jana Fořtová
Diplomová práce
Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu
Comparison of the chemical composition and organoleptic properties of meat from different muscles of Czech Fleckvieh heifers and bulls
Anotace:
Spotřeba hovězího masa v České republice klesá, zejména kvůli vyšší ceně v porovnání s dalšími druhy mas. Je tedy potřeba se zaměřit na stabilizaci jeho spotřeby, už proto, že je nejhodnotnějším z velkoprodukčních mas určených k lidské výživě. Toho lze docílit bližším prozkoumáním preferencí spotřebitelů. V České republice je nejvýznamnějším zdrojem hovězího masa tuzemské plemeno český strakatý skot …víceAbstract:
Beef consumption is decreasing in the Czech Republic, mainly due to higher price. It is necessary to focus on stabilizing its consumption, if only because it is the most valuable meat of common types of meat for human nutrition. This can be done by examining the preferences of consumers more closely. In the CR Czech Fleckvieh is the most important source of beef. For this reason, in 2016 was done an …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Luděk Bartoň, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FOŘTOVÁ, Jana. \textit{Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/hux1pv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj -
Comparison of two beef cattle breeds with selected efficiency markers in Vysočina, Czech Republic
Tomáš Marek -
Srovnání výkrmnosti býků plemene limousine s býky ostatních plemen masného skotu v podmínkách České republiky
Kateřina Bistrá
Název
Vložil
Vloženo
Práva