Analýza minerálních prvků netradičních mouk – Karolína Vilišová
Karolína Vilišová
Bakalářská práce
Analýza minerálních prvků netradičních mouk
Analysis of Mineral and Trace Elements in Non-Traditional Flour
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce jsou popsány technologie výroby běžně používaných mouk a netradičních mouk. Mezi netradiční mouky jsou zahrnuty banánová, dýňová, z hroznových jadérek, ostropestřcová a lněná. Dále se teoretická část zaměřuje na nutriční hodnoty netradičních mouk. V praktické části bylo provedeno stanovení sušiny, popele, stanovení stravitelnosti technikou in vitro a příprava nestráveného …víceAbstract:
In the theoretical part of the bachelor's thesis, the production technologies of commonly used flours and non-traditional flours are described. The non-traditional flours include banana, pumpkin, grapeseed, milk thistle, and flax seed flours. In addition, the theoretical part focuses on the nutritional values of non-traditional flours. In the practical part, determination of dry matter, ash, determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vilišová, Karolína. Analýza minerálních prvků netradičních mouk. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Vliv inkubačních roztoků na in vitro stravitelnost travní siláže
Kateřina Stárková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková