Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv – Pavlína Dudová
Pavlína Dudová
Bakalářská práce
Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv
Biotechnological production of food colorants
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na potravinářská barviva a jejich výrobu pomocí biotechnologických postupů. V práci jsou charakterizovány hlavní skupiny přírodních barviv a jejich využití v jednotlivých odvětvích potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována organismům, které se používají pro průmyslovou produkci potravinářských barviv. Mezi nejdůležitější producenty patří plísně, sinice a mikrořasy …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on food colorants and their production using biotechnological processes. The main groups of natural colorants and their use in individual branches of the food industry are characterized in the work. Attention is paid to organisms that are used for the industrial production of food colorants. The most important producers include fungi, cyanobacteria and microalgae. Some species …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dudová, Pavlína. Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Přírodní barviva a jejich stálobarevnost v potravinářských výrobcích
Zuzana Hledíková -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Přírodní barviva a jejich aplikace v potravinách
Michaela Výletová -
Přírodní barviva pro chytré obaly
Ludmila Nyklesová -
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek