Stanovení dusitanů v masných výrobcích – Michaela Zimová
Michaela Zimová
Bakalářská práce
Stanovení dusitanů v masných výrobcích
Determination of nitrite in meat products
Anotace:
Práce se zabývá masem včetně jeho složení, prospěšných látek a stavby svalového vlákna. Část práce je věnována anomáliím v procesu zrání masa a samotným technologiím jeho zpracování. Pozornost je věnována dusitanům, jejich stanovení a vlivu na zdraví člověka.Abstract:
The work deals with meat including its composition, beneficial substances and the structure of muscle fiber. Part of the work is devoted to anomalies in the maturing process of meat and to the processing technologies themselves. Attention is devoted to nitrites, their determination and effect on human health.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zimová, Michaela. Stanovení dusitanů v masných výrobcích. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv technologie zpracování čistírenských kalů na obsah perzistentních látek
Vojtěch Kasan -
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Martina Tůmová -
Technika a technologie zpracování sběrového papíru a plastu
Matěj Blažek -
Vliv technologie zpracování půdy na výnos hrachu setého
Daniel Adam -
Vývoj technologie zpracování vysokopevných ocelí
Jiří VRTÁČEK -
Technologie pro zpracování odpadních Li baterií
Roman Jaroš