Bc. Ladislav VLČEK

Diplomová práce

Využití jedlých a léčivých hub v potravinářství

Utilization of edible and medicinal mushrooms in food industry
Anotace:
Teoretická část diplomové práce se zabývá obecně stavbou hub, nutričním složením a obsahovými látkami s biologickou aktivitou mající vliv na lidský organismus. Praktická část práce se zaměřuje na využití alternativních mouk a dalších pomoc-ných surovin k vytvoření bezlepkového pečiva s vyšší nutriční hodnotou. Jako oboha-cující složky v tomto experimentu sloužily sušené a rozemleté plodnice hub hlívy …více
Abstract:
The theoretical part of the diploma thesis deals with the general structure of mush-rooms, nutritional composition and constituents with biological activity affecting the human body. The practical part of the work is focused on the use of alternative flours and other auxiliary raw materials to create gluten-free pastries with a higher nutritional value. Dried and ground fruiting bodies of oyster mushrooms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VLČEK, Ladislav. Využití jedlých a léčivých hub v potravinářství. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologická

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Fakulta zemědělská a technologická

Magisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.