Nikol Míková

Bakalářská práce

Potravinové alergie v raném věku a možnosti prevence jejich vzniku

Food Allergies at an Early Age and Ways to Prevent Their Development
Anotace:
Práce je věnována problematice potravinových alergií v raném dětství. Zaměřuje se na nejčastější typy alergenů v tomto věku, mechanismy imunitní odpovědi a klinické projevy u kojenců a batolat. Součástí práce je také přehled faktorů ovlivňujících vznik alergie, zahrnujících způsob porodu, výživu, expozici alergenům a možnosti prevence. Pozornost je věnována i současným diagnostickým a terapeutickým …více
Abstract:
The work deals with the issue of food allergies in early childhood. It focuses on the most common types of allergens at this age, the mechanisms of immune response, and the clinical manifestations in infants and toddlers. The work also includes an overview of factors influencing the development of allergies, including the mode of delivery, nutrition, exposure to allergens, and prevention options. Attention …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2025
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Míková, Nikol. Potravinové alergie v raném věku a možnosti prevence jejich vzniku. Pardubice, 2025. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví / Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví