Bc. Radka Hamerská

Diplomová práce

Analýza polyfenolických látek v superpotravinách III

Analysis of Polyphenolic Compounds in Superfoods III
Anotace:
Tato práce je zaměřena na analýzu polyfenolických látek ve vybraných vzorcích superpotravin. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny (borůvky, med, quinoa, stévie, zázvor), další kapitoly jsou věnovány extrakčním technikám, kapalinové chromatografii a konkrétním aplikacím analýzy superpotravin zkoumaných v této práci. V praktické části byly provedeny optimalizace přípravy …více
Abstract:
This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in the selected samples of superfoods. In the theoretical part analyzed superfoods (blueberries, honey, quinoa, stevia, ginger) are characterized, next chapters are devoted to the extraction techniques, liquid chromatography and specific applications of superfoods' analysis. In the practical part of the thesis, the optimization of sample …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hamerská, Radka. Analýza polyfenolických látek v superpotravinách III. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická