Purinové alkaloidy a jejich účinky na lidský organismus – Aleška Daďová
Aleška Daďová
Bakalářská práce
Purinové alkaloidy a jejich účinky na lidský organismus
Purine alkaloids and their effects on the human body
Anotace:
Cílem práce bylo zpracovat literární přehled o purinových alkaloidech a jejich vlivu na lidský organismus. Práce se zabývá konkrétně kofeinem, teobrominem a teofylinem. Purinové alkaloidy jsou obsažené v rostlinách některých rodů, například rodu Camellia, Theobroma a Coffea. Kofein je nejrozšířenější psychoaktivní látkou na světě. Konzumace kofeinu má vliv na mnoho funkcí v lidském těle. Ovlivňuje …víceAbstract:
The aim of this study was to elaborate literary survey of purine alkaloids and their influence on human organism. The study deals specifically with caffeine, theobromine and theophylline. Purine alkaloids are contained in plants of some families such as Camellia, Theobroma and Coffea.Caffeine is the world´s most spread psychoactive substance. Caffeine consumption has effects on many functions of a …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DAĎOVÁ, Aleška. \textit{Purinové alkaloidy a jejich účinky na lidský organismus}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/ijwaj4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Účinek kofeinu a placebo kofeinu podaného v kávě a jeho vliv na výsledky testu pozornosti.
Barbora Hořáková -
Vliv zpracování kávy na obsah kofeinu a jeho účinky na lidský organismus
Barbora Odehnalová -
Monitoring mikroorganismů v nutričně vyvážených přesnídávkách a vliv přírodních extraktů na výskyt mikroorganismů
Rozálie Peřinová
Název
Vložil
Vloženo
Práva