Erika Zárubová

Bakalářská práce

Potraviny bohaté na antioxidanty

Foods Rich In Antioxidants
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřená na obsahy antioxidantů v potravinách. Práce popisuje dělení a obecný popis antioxidantů, volných radikálů a oxidačního stresu. Dále je zaměřena výhradně na reakční mechanismus antioxidantů, jejich reakce a na potraviny bohaté na antioxidanty, jejich charakteristiku a obsahové látky. V práci jsou vybrány a popsány potraviny rostlinného původu (Allium sativum, Ribes …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on antioxidants contains in foodstuffs. This thesis describes division and general description of antioxidants, free radicals and oxidation stress. Furthermore, there is focused only on reaction mechanism of antioxidants, their reactions, and on foods rich in antioxidants, their characteristics and the content of the substance. In this thesis, there are selected and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů