Bc. Lucie Dibelková

Diplomová práce

Vliv druhu mouky na obsah akrylamidu v pekařských produktech

Effect of type of flour on acrylamide content in bakery products
Anotace:
V teoretické části této diplomové práce je popsán vznik a výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho eliminace. Dále je zde uveden stručný popis metabolismu akrylamidu v lidském těle a jeho vlivu na lidské zdraví. Poslední kapitola je věnována možnostem stanovení akrylamidu v potravinách se zaměřením na plynovou chromatografii s hmotnostní detekcí. V experimentální části se práce zaměřuje na stanovení …více
Abstract:
The theoretical part of this thesis describes formation, occurrence and mitigation of acrylamide in food. There is also a short description of acrylamide metabolism in the human body and its effect on human health. Moreover, methods for determination of acrylamide in food listed and explained with a focus on gas chromatography with mass spectrometry. The experimental part of the thesis focuses on the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Dibelková, Lucie. Vliv druhu mouky na obsah akrylamidu v pekařských produktech. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická