Adéla Janoušková

Bakalářská práce

Biologicky významné látky ve víně a jejich vliv na zdraví člověka

Biologically significant substances in wine and their effect on human health
Anotace:
Tato bakalářská práce se obecně zabývá vlivem biologicky významných látek ve víně na lidský organismus. První část práce je zaměřena na historii, výrobu vína a na botanickou a morfologickou charakteristiku révy vinné. Druhá část se věnuje podrobnému popisu nejvýznamnějších biologických látek, jež se objevují v bobulích révy vinné i v hotovém víně. Poslední část práce obsahuje souhrn civilizačních chorob …více
Abstract:
This bachelor thesis deals in general with the influence of biologically important substances in wine on the human organism. The first part of the thesis focuses on the history, wine production and the botanical and morphological characteristics of the grapevine. The second part is devoted to a detailed description of the most important biological substances found in the grapes and in the finished …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
  • Oponent: Terezie Starečková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Molekulární biologie a biotechnologie