Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka – Irena ŠESTÁKOVÁ
Irena ŠESTÁKOVÁ
Bakalářská práce
Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka
Amaranth unconventional food in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá amarantem (Amaranthus spp.) jako netradiční složkou ve výživě člověka. Rod Amaranthus L. patří do čeledi Amaranthaceae. Laskavec je jednoletá dvouděložná C4 rostlina. Semena jsou hladká, čočkovitá u kulturních druhů růžová nebo žlutě až smetanově zbarvená. V ČR se hmotnost tisíce semen pohybuje kolem 0,6 0,8 g. Celá nadzemní část rostliny je jedlá. Většinou se konzumují semena …víceAbstract:
The subject of the Bachelor thesis is amaranth as an innovative component in human nutrition. Genus Amaranthus L. belongs to the family of Amaranthaceae. Amaranth is an annual dicotyledonous C4 plant. The seeds are smooth, lenticular and in cultural species are pink or yellow up to cream-colored. In the Czech Republic the weight of thousands of seeds circles around 0.6 to 0.8 grams. The whole aboveground …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2014
Zveřejnit od: 11. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠESTÁKOVÁ, Irena. Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Kerblík - jeho biologická charakteristika a možnosti celoročního pěstování
Jana TŘÍLETÁ -
Charakteristika a vlastnosti červené řepy
Gabriela VELKOVÁ -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Marek OLŠANSKÝ -
Kozlík lékařský (Valeriana officinalis), jeho pěstování a využití
Anna Hanušová -
Vliv technologie pěstování heřmánku pravého (Matricaria recutita L.) na kvalitu produktu a jeho využití
Kristýna LEXOVÁ -
Charakteristika a vlastnosti Aloe vera
Michaela HANÁKOVÁ -
Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku
Kristýna Pospíšilová -
Hnojiva řízeně uvolňující živiny ve výživě kukuřice seté
Jiří Indrák
Název
Vložil
Vloženo
Práva