Nikol Zahradníková

Bakalářská práce

Fosfolipidy v potravinách

Phospholipids in food
Anotace:
Podstatou této práce je poukázat na pestré účinky fosfolipidů, které jsou v současné době nedoceněny. Jelikož jsou fosfolipidy součástí všech buněčných membrán je první část věnována popisu jejich základní charakteristiky, trávení a biologického významu v živém organismu. Jednotlivé fosfolipidy se liší i benefity, které poskytují našemu organismu. Další část je zaměřena na význam využití v potravinářství …více
Abstract:
The main goal of this thesis is to highlight the benefits of phospholipids, which are currently underappreciated. The first part is devoted to a description of their basic characteristics, digestion and biological importance in living organism. Phospholipids differ in the benefits they provide to our organism. The next part focuses on the importance of their use in the food industry. In this sector …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta