Bc. Pavel Mančík

Diplomová práce

Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů

The Effect of Different Polyphosphates on Processed Cheese Textural Properties
Anotace:
Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na pH a texturní vlastnosti tavených sýrů. Jako tavicí soli byly aplikovány sodné soli monofosforečnanu, difosforečnanu, trifosforečnanu a polyfosforečnanu s různou střední délkou řetězce. Modelové vzorky tavených sýrů byly vyrobeny bez úpravy hodnoty pH a dále i s úpravou hodnoty pH. Srovnání vzorků chemickou …více
Abstract:
The aim of this work was the monitoring of the influence of phosphate emulsifying salts ternary mixture on pH and textural properties of processed cheese. Sodium monophosphate, diphosphate, triphosphate and polyphosphate with different intermediate chain lengths were applied. Model samples of processed cheese were made without and with adjusting the pH value. Chemical analysis (pH, dry matter content …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Mančík, Pavel. Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe