Bc. Lucie Vojtíková

Diplomová práce

Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček

The impact of casein proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauces
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Byly vyrobeny dvě řady vzorků o obsahu sušiny 30 % (w/w) a obsahu tuku v sušině 66 % (w/w). První řada byla připravena s přídavkem kyselého kaseinu a druhá řada s přídavkem kaseinátu sodného. Vzorky každé řady byly vyrobeny s přídavkem bílkovin o koncentraci 0,25 %; 0,5 %; 0,75 % a …více
Abstract:
The aim of this thesis was to evaluate the influence of casein proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauce. Model samples of processed cheese sauce were made in two groups of samples with the dry matter content 30 % (w/w) and fat content of dry matter 66 % (w/w). The first group was prepared with addition of acid casein and the second version was prepared with addition of sodium …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vojtíková, Lucie. Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe