Bc. Barbora Řeháková

Diplomová práce

Analýza fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v bezkofeinové kávě

Analysis of Phenolic Compounds with antioxidant properties in decaffeinated coffee
Anotace:
Tato diplomova prace je v..novana stanoveni kofeinu a izomer.. kyseliny chlorogenove v kav.. pomoci kapalinove chromatografie se spektrofotometrickou detekci. Optimalizovana chromatograficka separace byla pou.ita pro analyzu pra.enych, zelenych a bezkofeinovych kavovych infuzi. Dale byla pozornost v..novana metodam pro odstran..ni kofeinu z kavovych zrn. Nejprve byla vyu.ita extrakce r..znymi organickymi …více
Abstract:
The aim of this thesis was the determination of caffeine and chlorogenic acid isomers in coffee by liquid chromatography with spectrophotometric detection. Optimized chromatographic separation was used for analysis of roasted, green and non-caffeine coffee infusions. Further, the attention was paid to methods for removing caffeine from coffee beans. First, the extraction with various organic solvents …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Řeháková, Barbora. Analýza fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v bezkofeinové kávě . Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická