Bc. Dominika Mištová

Diplomová práce

Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu

Production technology and evaluation of quality parameters of white brined cheeses
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá technologií výroby a hodnocením jakostních parametrů u bílých sýrů v solném nálevu. U jednotlivých zástupců jsou zde popsány vlastnosti, původ, technologické postupy při výrobě a také vzájemné rozdíly. Cílem práce bylo provést senzorické hodnocení a stanovení fyzikálně-chemických parametrů. Tato kritéria byla stanovena jak u vybraných zástupců bílých sýrů v solném nálevu …více
Abstract:
This thesis deals with the production technology and quality parameters evaluation of white brined cheeses. The characteristics, origins, technological procedures of production, and differences between them are described. The work aimed to carry out sensory evaluation and determination of physicochemical parameters. These criteria were identified for selected representatives of white brined cheeses …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta