Tereza Martincová

Bakalářská práce

Přídatné látky v potravinách a jejich využití

Additives in foods and their use
Anotace:
Tématem bakalářské práce „Přídatné látky v potravinách a jejich využití“ jsou přídatné látky používané při výrobě potravin. V potravinářském průmyslu jsou aditiva využívána pro jejich vlastnosti usnadňující proces zpracování potravin, schopnost prodloužit údržnost a trvanlivost výrobků a dodat jim barvu a aroma. Každá aditivní látka je označena tzv. E-kódem, který je složen ze tří až čtyřmístného čísla …více
Abstract:
The theme of the bachelor thesis "Additives in food and their use" are additives used in food production. In the food industry, additives are used for their properties facilitating the process of food processing, the ability to extend the sustainability and durability of products and to give them colour and aroma. Each additive is labelled with a socalled e-code that consists of three to four digits …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin