Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů – Ing. Soňa KRÁLOVÁ
Ing. Soňa KRÁLOVÁ
Diplomová práce
Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů
The monitoring a quality of packaged beverages.
Anotace:
V diplomové práci je sledována jakost balených nealkoholických nápojů. V teoretické části je pojednáno o základním dělení nápojů, o výskytu mikroorganismů v nealkoholických nápojích, o přítomnosti a stanovení vitaminů v ovocných nápojích. V praktické části bylo provedeno stanovení přítomných mikroorganismů, dále stanovení některých minerálních látek ve vybraných nápojích. Ve vybraných vzorcích bylo …víceAbstract:
The dissertation monitors a quality of packaged non-alcoholic beverages. Theoretical section treats a basic division of packaged drinks, a presence of micro-organisms in the beverages and a presence and designation of vitamins in fruit beverages. In practical section, the designation of micro-organisms has been performed, followed by a designation of particular vitamins in selected beverages. In selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2007
Identifikátor:
5199
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2007
- Vedoucí: RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KRÁLOVÁ, Soňa. Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů
Jana Vaňharová -
Analýza lipofilních vitamínů pomocí HPLC
Zuzana Forstová -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC
Eva SALVETOVÁ -
Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce
Kamila ŠIMÁNKOVÁ -
Možnosti stanovení vitaminu E metodou HPLC
Lenka JELÍNKOVÁ -
Stanovení vitaminů B metodou HPLC
Veronika BIELESZOVÁ -
Simultánní stanovení vitamínů metodou HPLC
Gabriela NAGYOVÁ