Med a jeho význam v potravinářství – Michaela Dunklerová
Michaela Dunklerová
Bakalářská práce
Med a jeho význam v potravinářství
Honey and its importance in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá významem medu v potravinářství. V první části se věnuje charakteristice medu a popisem různých druhů medu. V práci je popsána i technologie zpracování medu a jeho složení. Má důležitou roli v potravinářství, jak v nápojovém, tak v pekárenském a cukrárenském průmyslu. Med je jednou ze složek při výrobě medoviny, medového piva, likéru a medového octu. Taktéž je součástí …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the importance of honey in the food industry. The first part deals with the characteristics of honey and the description of different types of honey. It has an important role in the food industry, both in the beverage and bakery and confectionery industries. Honey is one of the ingredients in the production of mead, copper beer, liqueur and honey vinegar. It is also …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Houby a jejich význam v potravinářství
Martina Piroutková -
Mák a jeho význam v potravinářství
Michaela Martínková -
Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví
Natálie Kubelková -
Rod Lactobacillus a jeho význam v potravinářství
Žaneta Groligová -
Sekundární metabolity sóji a jejich význam v potravinářství
Dagmar Hučíková -
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Jan Zouhar -
Med a jeho význam v potravinářství
Romana Šebestíková -
Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství
Hana Štefanová