Stanovení fenolických látek v čajích a vliv přípravy na jejich obsah – Ing. Kateřina Šejnostová
Ing. Kateřina Šejnostová
Diplomová práce
Stanovení fenolických látek v čajích a vliv přípravy na jejich obsah
Determination of phenolic compounds in tea samples and influence of preparation of tea on their amount
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných fenolických látek v čajích a vlivem přípravy na jejich obsah. Tyto látky jsou separovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie v systému s obrácenými fázemi s UV detekcí. Metoda pro stanovení vybraných fenolických látek byla nejprve optimalizována a následně aplikována na analýzy vzorků čajů. Pro analýzu byla použita gradientová eluce, kolona …víceAbstract:
This thesis deals with the determination of selected phenolic compounds in teas and with the effect of preparation to their amount. These compounds are separated by reversed-phase high-performance liquid chromatography with UV detection. A method for determination of selected phenols was first optimized and then used to analyze tea samples. For the analysis, the following was used: gradient elution …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Královský, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šejnostová, Kateřina. Stanovení fenolických látek v čajích a vliv přípravy na jejich obsah. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Látky rostlinného původu jako alternativa konvenčních konzervantů v masných výrobcích
Jana Dudková -
Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí
Daniela Havlová -
Vývoj HPLC/UPLC metodiky pro rychlý screening separace fenolových kyselin
Petra VYSTAVĚLOVÁ -
Stanovení kofeinu a jeho metabolitů pomocí HPLC/MS
Kateřina TESAŘÍKOVÁ