Věra FIALOVÁ

Bakalářská práce

Současné poznatky o entomofágii v gastronomii

Current Knowledge about Entomophagy in Gastronomy
Anotace:
Práce poskytuje pohled na entomofágii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i u nás. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, civilizačních chorob - podvýživa a obezita, či možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje …více
Abstract:
The thesis pursues Entomophagy, a usage of insect as a part of human diet in Czech Republic and worldwide. It summarises nutritional values and positive assets of this subject for permanently growing population of our planet. The thesis presents the consumption of insect as a proper alternative for solving the problems of food crises and civilization diseases ? the malnutrition and obesity, as well …více
 

Klíčová slova

entomofágie hmyz výživa alergie
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 22798

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

FIALOVÁ, Věra. Současné poznatky o entomofágii v gastronomii. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii